MIG/MAG заваръчни апарати

При заваряване в защитна газова среда (MIG/MAG) се използва топим електроден тел. Той преминава през медна контактна дюза и се подава в зоната на заваряване. Благодарение на потенциалната разлика между контактната дюза и заваряваното изделие, между електродния тел и изделието се генерира електрическа дъга. Дъгата стопява заваряваните краища, като се образува заваръчна вана. Подаваният с постоянна скорост  електроден тел също се топи и отделените от него капки метал се пренасят в заваръчната вана. Обикновено се заварява при обратна полярност, като изделието е свързано с отрицателния извод на токоизточника.

Електродният тел, течните капки, заваръчната вана и част от кристализиралия шев зад ваната се предпазват от въздействието на въздуха чрез струя от защитен газ.

MIG/MAG заваряването като метод притежава значителни предимства като сред тях са:

• изключителна икономичност;
• най-често използваният процес в индустрията;
• универсален процес на заваряване, позволяващ заваряване на материали с различна дебелина;
• MAG процесът (заваряване с активен газ) се използва за заваряване на всички видове строителни стомани;
• MIG процес (заваряване с инертен газ) се използва за заваряване на неръждаема стомана, алуминий и цветни метали;
• след заваряване заваръчните шевове остават чисти, без шлака, така че няма нужда от почистване след заваряване.

Предимството на импулсното МIG / MAG заваряване е напълно контролираната дъга, като по този начин се осигурява високо качество на заваръчните шевове. Процесът е особено подходящ за заваряване на тънки листови метали.

„Фючър Роботикс“ Ви предлага изключително разнообразие от MIG/MAG заваръчни апарати от реномирани световни производители.

Свържете се с нас!

Моля, въведете вашето име
Моля, въведете телефонния си номер
Моля, въведете своя имейл адрес Пощенският адрес не е валиден
Моля, въведете съобщението си

Future Robotics

„Фючър Роботикс“ е с основен предмет на дейност доставка, програмиране, инсталиране и поддръжка на индустриални роботи. Фирмата предлага както готови решения за автоматизация и роботизация на производствени процеси, така и разработване на специфични предложения, съобразени с конкретния технологичен процес. Квалифицираният екип на компанията и партньорството с доказани световни производители на индустриални роботи са гаранция за качеството и ефективността на предлаганите от „Фючър Роботикс“ решения.

©2021 Future Robotics. All Rights Reserved.

Search