Апарати за заваряване с покрит (обмазан) електро

При ръчното електродъгово заваряване с обмазан електрод източник на топлинна енергия е електрическата дъга между електрода и заваряваните части. Под нейното действие се стопяват части от заваряваните краища и електрода. Обмазката на електрода защитава течния метал от окисляване и го легира. Чрез този метод могат да се заваряват различни метали и сплави, независимо от тяхната дебелина. Ръчното електродъгово заваряване се използва главно за нелегирани, нисколегирани, строителни и високоустойчиви стомани, и по-ограничено за неръждаеми хромникелови стомани и алуминиеви сплави. За осигуряване на качествено заварено съединение освен достатъчен опит на работещия е необходимо познаване на протичащите процеси и правилен подбор на използваните материали и технически средства.

Основните характеристики на този метод на заваряване са:

•    универсалност –  процес на заваряване, подходящ за заваряване на открито;
•    надеждност – процес, при който са налице по-малко проблеми при заваряване на нечисти, леко ръждиви материали;
•    изисква по-малко взискателна подготовка за заваряване;
•    процесът е подходящ за заваряване и настилка на тежки конструкции.


„Фючър Роботикс“ Ви предлага изключително разнообразие от апарати за заваряване с покрит (обмазан) електрод от реномирани световни производители.

Свържете се с нас!

Моля, въведете вашето име
Моля, въведете телефонния си номер
Моля, въведете своя имейл адрес Пощенският адрес не е валиден
Моля, въведете съобщението си

Future Robotics

„Фючър Роботикс“ е с основен предмет на дейност доставка, програмиране, инсталиране и поддръжка на индустриални роботи. Фирмата предлага както готови решения за автоматизация и роботизация на производствени процеси, така и разработване на специфични предложения, съобразени с конкретния технологичен процес. Квалифицираният екип на компанията и партньорството с доказани световни производители на индустриални роботи са гаранция за качеството и ефективността на предлаганите от „Фючър Роботикс“ решения.

©2021 Future Robotics. All Rights Reserved.

Search